Day 2 – August 13

Niescier/Jensson/McLemore – Norðurljós kl 20:00flytjendur9

Þýski saxofónleikarinn Angelika Niescier er margverðlaunuð og vel þekkt í Evrópu með böndunum sínum Sublim og Trio Now. Þetta er í annað sinn sem hún leikur á Íslandi í samstarfi með trommuleikaranum Scott McLemore og gítarleikaranum Hilmari Jenssyni. Þau hafa öll lagt til tónsmíðar og leiða tríóið í ýmsar áttir með túlkunum sínum á tónsmíðum hvers annars. Tónlistin finnur jafnvægi í beittum laglínum, ljúfum ballöðum og frjálsum spuna og fagnar tríóið útkomu nýs geisladisks á tónleikunum.

Award winning German alto saxophonist Angelika Niescier is well known in Europe for her bands Sublim and Trio NOW. This is her 2nd appearance in Iceland as part of this collective trio with drummer Scott McLemore and guitarist Hilmar Jensson. All three musicians contribute compositionally and subtly pull the trio in different directions with their interpretations of each others pieces. The music, which balances angular melodies, floating ballads and free improvisation, will be released on a CD at this concert.

This concert is made possible with generous support from Göthe institute

Goeteh_institut